با رسیدن به بازه امتحانات و بعد از آن در پیش داشتن آزمون سراسری کنکور، این روزها دانش جویان در تلاش هستند تا بیش از پیش تلاش کنند تا بتوانند نتیجه دلخواه شان را کسب کنند.
این آزمون نتیجه تمام تلاش ها و شب بیداری ها و درس خواندن های مداوم است، خیلی از افراد در این روزها تمام وقت شان را در کتابخانه می گذرانند و می خواهند تمرکزشان روی درس را به حداکثر میزان خود برسانند.
در کنار این تلاش مدام، نیاز است تا یک سری نکات مرتبط با این روزها را بدانید و به آن عمل می کنید. ما می خواهیم در این مطلب 22 نکته اثبات شده برای موفقیت بیشتر به شما معرفی کنیم، پس لطفا در ادامه مطلب با ما همراه شوید.
شاید این مورد به نظرتان یک راهکار بیهوه بیاید، اما مطالعات بسیاری ثابت کرده اند که مغز در هنگام خواب، خاطرات و اطلاعاتی که جدیدا وارد مغز شده را به خوبی تقویت می کند. پس با این تفاسیر شانس بسیار خوبی برای به یاد آوردن چیزهایی که قبل از خواب مطالعه کرده اید وجود دارد.
در این شرایط شاید قبل از خواب به بسیاری از دغدغه هایی که در ذهن دارید فکر کنید یا درگیر استرس مرتبط با آزمون شوید، اما وقتی که قبل از خواب شروع به مطالعه کردن کنید، می توانید از زمانی که ممکن است صرف محرک های استرس آور شود، به خوبی بهره ببرید و زمان قبل از خواب خود را به خوبی سپری کنید.
به تازگی تکنیکی موثر در زمینه درس خواندن مورد بحث قرار گرفته و ظاهرا نتایج بسیار خوبی هم به دنبال داشته است. این تکنیک تحت عنوان سیستم تکرار با فاصلههای زمانی معین ( spaced repetition system) شناخته می شود و به این صورت است که مطالب را به قسمت های کوتاه تقسیم کرده و سپس با تکرار مداوم، به خوبی آن ها را به خاطر می سپرید.
به قول معروف سنگ بزرگ نشانه نزدن است، وقتی شما مطالب زیادی را پیش روی تان می گذارید و می خواهید به یکباره همه آن را به خاطر بسپرید، به جای تمایل به شروع، از خواندن آن دلسرد می شوید، چرا که در وهله اول این کار، یک کار بسیار سخت به نظرتان می آید. پس بهتر است مطالب را به قسمت های کمتر تقسیم کرده و سپس برای خواندن هر قسمت برنامه ریزی کنید، با تکرار مداوم این قسمت ها شاهد یادگیری بسیار تاثیر خواهید بود.
برای اینکه بتوانید مطالب را بهتر به خاطر بسپرید و در آزمون موفق تر عمل کنید، می توانید داستانی از آن بسازید و آن ها را به نحوی برای خودتان رمزگذاری کنید. داستان ساختن از مطالب راه خوبی برای معنادار کردن آن برای خودتان است.
اینکه مطالب در ذهن شما یک معادل معنایی داشته باشند یا پشت هر مطلب داستان و رابطه ای وجود داشته باشد، می تواند در به ذهن سپردن و به خاطر آوردن مطالب بسیار موثر عمل کرده و برایتان بسیار راه گشا باشد.
آیا همیشه در خانه درس می خوانید؟ یا کل زمان درس خواندن تان را در کتابخانه می گذرانید؟ تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهد که، تغییرمکان درس خواندن می تواند در پیشگیری از فراموش کردن مطالب موثر باشد.
هر بار که تغییر مکان می دهیم، مغزمان را مجبور می کنیم تا با مکان جدید ارتباط برقرار کند. این می تواند راهی موثر برای تقویت مغز باشد.
آیا برایتان اتفاق افتاده که از خواندن درس یا موضوعی یکسان خسته شوید؟ گاهی بعضی از بچه ها به گونه ای برنامه ریزی می کنند که چندین ساعت پشت سر هم مثلا ریاضی بخوانند، بعد از اتمام کامل درس و مبحث به سراغ درس بعدی می روند.
من این موضوع را در زمان تحصیل تجربه کردم، زمانی که چندین ساعت را وقف خواندن یک درس یکسان می کردم خیلی زودتر از وقتی که برنامه ریزی متنوعی داشتم، کسل می شدم.
وقتی که می خواهید برای روز بعدتان برنامه ریزی کنید، زمانی طولانی را به یک درس خاص اختصاص ندهید، چاشنی تنوع را به آن بی افزایید و لذت ببرید.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
:: ادامه مطلب ...